YAŞAMAK GÜZEL ŞEY    7+

6 /10
0 Yorum


0 /10   Sizin Notunuz

Müfit Can Saçıntı’nın yazıp yönettiği “Yaşamak Güzel Şey”deki mizah anlayışı bugünün bazı gençleri için biraz ‘eski usül’ gelebilir. Ama bu filmin dürüstlüğüne ve samimiyetine bir şey diyemez.

Hastalığı yüzünden yakında öleceğini öğrenen reklam yazarı bir adamın ölmeden önce yapmak istediklerini listeleyip onları teker teker gerçekleştirmeye çalışmasını izliyoruz filmde. Aslında defalarca yapılmış bir konu olabilir bu. Ama Saçıntı günümüz Türkiye’sinin ihtiyaç duyduğu bir yerden anlatıyor bu meseleyi. Özellikle İstanbul’un korkunç hızlı ritminin içinde, insanı sürekli tüketime ve alışverişe yönlendiren kapitalist sistemin içinde elindeki küçük telefonunun ekranına hapsolmuş şehir insanını komik ve duygusal hikayesiyle uyandırmaya çalışıyor.


ÇOCUKLA SİNEMA'NIN YORUMU


Elbette “Yaşamak Güzel Şey”, daha incelikli bir film olabilirdi. İşyerinde ve gündelik hayatında çok fazla sesini çıkarmayan Müfit adlı bu adamcağızın babasıyla barışmasını, kızı ve karısıyla iyi vakit geçirmeye çalışmasını, işyerinde ezilmesine karşı çıkışını, hatta kendisine atarlanan otobüs şoförünü son derece haklı ifadelerle savuşturmasını keyifle izliyoruz. Ama bu sahnelerde bazen Müfit sahnedeki muhatabından çok, seyirciye mesaj veriyor hissi yaratıyor. Bu diyaloglar bazen ölçüyü aşıyor, hem sahneyi uzatıyor hem de filmin dilini didaktikleştiriyor.

Ama filmin içine girdikçe Müfit’in gayesini ve yakalamak istediği huzuru anlıyor ve samimi buluyorsunuz. Özellikle “Recep İvedik” komedilerinden sonra, komedi kalitesi düşük, manasız ve ucuz prodüksiyon üretimlerinin cirit attığı sinema ortamımızda “Yaşamak Güzel Şey”, samimiyeti, sevimli hikayesi ve oyuncu performanslarıyla aradan sıyırıyor kendisini.

Çocuklar filmin sonunda hüzünlenebilirler, ama yaşadığımız hayatın kıymetini bilmekle ilgili mesajını onlarla konuşursanız kendilerini daha iyi hissedeceklerdir.  

“Yaşamak Güzel Şey”in DVD’si çıkmıştı, D-Smart’tan da izlenebiliyor.  


Pozitif Mesajlar  ***
Flörtöz Durumlar *  

Şiddet / Korku öğeleri -
Argo Kullanımı  -
Alkol – Sigara kullanımı  -
Oyuncak isteme potansiyeli  -


Yorum Yap

ŞAMPİYONLAR   6 +

6.0 /10

İzleyen çocuklara belki bir miktar satranç merakı verebilir. Devamı

Süre: 94 dk. Yapım Yılı: 2025

Yönetmen: Mustafa Kotan

Oyuncular: Mert Ege Ak, Murat Yildirim, Erdal Özyagcilar, Büşra Pekin, Ezo Sunal

KARDEŞ TAKIMI 2   5 +

6.5 /10

Yerli yapım çocuk ve aile filmleri kategorisinde farklı bir yerde durmayı başarıyor Kardeş Takımı filmleri. Devamı

Süre: 100 dk. Yapım Yılı: 2025

Yönetmen: Bedran Güzel

Oyuncular: Ceyda Kasabalı , Fırat Albayram, Çagan Efe Ak, Ecrin Su Çoban, Berat Efe Parlar, Yekta Kopan (ses)

LİLO VE STİÇ (2025)   6 +

8.0 /10

Disney’in bir klasik animasyonu daha bu kez canlı oyuncularla karşımızda. Devamı

Süre: 108 dk. Yapım Yılı: 2025

Yönetmen: Dean Fleischer Camp

Oyuncular: Maia Kealoha, Sydney Agudong, Chris Sanders (ses), Zach Galifianakis, Tia Carrere

KÖSTEBEKGİLLER: GÖLGE’NİN TILSIMI   5 +

5.5 /10

“Köstebekgiller”in ikinci sinema filmi "Gölge’nin Tılsımı" hareketli bir macera daha sunuyor. Devamı

Süre: 85 dk. Yapım Yılı: 2016

Yönetmen: Kudret Sabancı

Oyuncular: İnci Türkay, Yiğit Ege Yazar, Reyhan Asena Keskinci, Ali Nuri Türkoğlu, Janset, Ayla Algan