SIGMUND VE DENİZ CANAVARLARI 6+
0 /10
0 Yorum
0 /10 Sizin Notunuz
Biraz eski usül ama samimi, renkli ve akıcı bir çocuk dizisi.
İki erkek kardeş, Johnny ve Scotty ile kuzenleri Robyn bir gün sahilde ağa takılmış bir şekilde genç bir deniz canavarı olan Sigmund’u bulurlar ve onu evlerine götürürler. Üç çocuk ve Sigmund arasında hemen sağlam bir arkadaşlık oluşur. Çocuklar Sigmund’a insanların dünyasını anlatmaya başlarlar. Ancak hayatını deniz canavarlarını var olduğunu kanıtlamaya ve onları avlamaya adamış olan Kaptan Barnabus, Sigmund ve ailesinin peşine düşmüştür. Çocuklar elbette Kaptan Barnabus’a karşı Sigmund’un yanında yer alıp, onu ve ailesini bu hırs küpü adamdan uzak tutmak için mücadele ederler.
ÇOCUKLA SİNEMA'NIN YORUMU
“Sigmund ve Deniz Canavarları” aslında “E.T.” filmi ve “Alf” dizisinin bir karışımı sanki... Oysa hepsinden eski, 1973 yılında yapılmış aynı adlı çocuk dizisinin 2016 yapımı yeni bir uyarlaması. 27 dakikalık 7 bölümden oluşuyor. Genel hikaye 7. bölümde sona eriyor ama küçük bir parça yarım kalmış hissi vermiyor da değil... Maalesef devamı gelememiş.
Günümüz çocuk dizilerinde çok da tercih edilmeyen bir yapıya sahip aslında. Sigmund’un yapma bir kukla olduğunu bazı çocuklar çok kolaylıkla farkedebilir ve bu durum bazıları için ikna olmakta zorlandıkları bir hikayeye dönüşebilir.
Oysa Sigmund ve onun diğer çocuklarla yaşadığı maceralar gayet renkli, pozitif temalarla dolu akıcı bölümler oluşturuyor. Bir defa çocukların vicdanları Sigmund’u korumak için harekete geçiyor. Dolayısıyla merhamet, sevgi, adil olmak gibi temalar öne çıkıyor. Üç çocuk arasındaki arkadaşlık Sigmund’un katılımıyla daha da güçleniyor. Çocuklar dünyadaki bazı kavramları Sigmund’a öğretiyorlar, dolayısıyla dizi yer yer çocuklar için yeni bir şeyler öğrenme aracına da dönüşüyor. Başka canlıların yaşam haklarına saygı duymak, farklı olan kişilere karşı önyargısız olmak gibi temalar da işlenmekte.
Çocuklar karakterlere kendilerini kaptırırlarsa çok çabuk ısınıyorlar. Amazon prime Video diziye 7+ vermiş... * Burak Göral
Pozitif mesajlar: ***
Flörtöz durumlar: -
Şiddet/korku ögeleri: *
Argo kullanımı: -
Alkol-sigara kullanımı: -
Oyuncak isteme potansiyeli: -