DUYGULARIN RENGİ    12+

0 /10
0 Yorum


0 /10   Sizin Notunuz

Eşitlik ve arkadaşlık üzerine duygusal, güzel duygular veren pozitif bir film. 

Amerikan sinemasının zaman zaman karşımıza çıkardığı ve ayrımcılık temasında yapılmış ‘bir zamanlar güneyde’ filmlerinden biri “Duyguların Rengi”. ABD’nin ırkçılık konusundaki en dirençli bölgesi Güney eyaletlerinde yaşanan ayrımcılık ortamında dostluğun değerini keşfeden kadınların hikayesini anlatıyor. Çok satan bir romandan uyarlanan “Duyguların Rengi” 1960’ların Mississippi’sinde evlere hizmetçi olmak dışında başka bir seçenek bırakılmamış siyah kadınların çalıştıkları evlerde yaşadıkları ayrımcılığın yüreklere dokunan hikayeleri iyi yazılmış bir senaryo eşliğinde birbirinden samimi oyuncu performanslarıyla süslenmiş. Skeeter adlı genç bir kadın bir kitap projesi için etrafındaki evlerde hizmetçi olarak çalışan siyah kadınlarla görüşmeye ve onların tecrübelerini dinlemeye başlar. Zamanla küçük bir kadın topluluğu oluşmaya başlar aralarında. 


ÇOCUKLA SİNEMA'NIN YORUMU


Yönetmen Tate Taylor bu dokunaklı hikayeyi alabildiğine renkli ve dokunaklı anlatmış. Böyle hikayelerde pozitif psikoloji yaklaşımı bazı insanların içindeki iyilik duygusunu daha iyi harekete geçirebilmekte. “Duyguların Rengi” de eşitlik temalı hikayesini dokunaklı karakterler ve sahnelerle işleyen; esprili, umut dolu ve ilham verici bir film. Hoşgörü, iyilik, empati, kendine güven duymak, insanlarla iyi geçinmek ve arkadaşlık konularında da güzel sözler ediyor film.

Filmde grafik anlamında cinsellik içeren bir sahne yok. Birkaç sahnede özellikle evlilikle ilgili zararsız, hafif cinsel imalar var. Birkaç sahnede de bazı argo sıfatlar kullanılıyor orijinalinde ama dublajda yumuşatılmışlar. Siyah kadınlar beyazlardan gördükleri bazı kötü tavırları sözel olarak anlatıyorlar. Hikayedeki kadınlardan biri bebeğini düşürüyor ve çok hafif kan görünüyor bu sahnede. Hassas küçük çocuklar burada endişelenebilir biraz.

Hikayenin geçtiği dönem itibarıyla karakterler kimi sahnelerde alkol ve sigara kullanıyor görülebilirler. Ama hiçbiri özendirici değil. 

Özellikle siyahi hizmetçi kadınları canlandıran Viola Davis ve Octavia Spencer’ın sıcak ve gerçekçi performansları filme ekstra değer katıyor. Film ülkemizde “Genel İzleyici” sınıfıyla gösterilmişti ancak 12+ yaş, filmdeki temaları daha iyi anlamaları açısından daha uygun bir sınıflandırma olur. Ailece izlenmesi tavsiye olunur. 

Filmi Google Play, iTunes ve Amazon Prime’dan izleyebilmek mümkün. * Burak Göral 


Pozitif mesajlar: ****
Flörtöz durumlar: *
Şiddet/korku ögeleri: **
Argo kullanımı: *
Alkol-sigara kullanımı: **
Oyuncak isteme potansiyeli: -


Yorum Yap