DEĞNEK ADAM 5+
7.7 /10
0 Yorum
0 /10 Sizin Notunuz
Çok satan çocuk kitabı “The Gruffalo”nun (bizde “Yayazula” adıyla da biliniyor) yazarı Julia Donaldson’ın yine tüm dünyada büyük ilgi gören “Stick Man” adlı kitabı da önceki kitapta olduğu gibi çizimlerine sadık kalınarak kısa film haline getirilmiş.
“Stick Man” bizde İş Bankası Yayınları’ndan “Değnek Adam” adıyla yayımlanmıştı. Hikayede ormanda karısı ve üç çocuğuyla mutlu bir yaşam süren Değnek Adam’ın yılbaşında evden dışarı dolaşmaya çıktıktan sonra başına gelen karışıklıklar anlatılmakta. Değnek Adam bir dizi talihsiz rastlantı sonucunda büyük badireler atlatıyor ama hayatta kalmasını sağlayan en önemli şey evine, ailesine duyduğu sevgi ve onlara yeniden ulaşma tutkusu. Zaten kitabın en büyük amacı da çocuklardaki aile sevgisini eğlenceli bir hikayeyle pekiştirmek.
ÇOCUKLA SİNEMA'NIN YORUMU
Bu İngiliz animasyonu, kitabın çizimleriyle oldukça paralel, bazı sahneler de yine hikayenin orijinalindeki kadar heyecanlı. Mesela Değnek Adam’ı ağzıyla taşıyan köpek sahnesinde ya da ördeklerin yuvalarında kullanmak için onu gagaladıkları sahnede bazı hassas çocuklar Değnek Adam’ın kırılmasından korkabilirler.
Film aile huzurunun önemini, iyilik yapınca iyilik bulmayı, azimli olmanın kişiyi mutlaka istenen sonuca ulaştıracağını ve asla vazgeçmemeyi anlatıyor. Ancak yanlış anlaşılabilecek şöyle bir durumu da var; Aile iyidir elbette ama çocukların evden çıkınca başına hep kötü şeyler gelir gibi bir fikre de ulaşmamaları gerekiyor.
“Stick Man” internette etkili bir aramayla türkçe altyazılı haliyle izlenebiliyor. Yalnız aynı isimli kahramanı olan ve yoğun şiddet içerikli videolar ve mobil oyunlarıyla karıştırmayın sakın. * Burak Göral
Pozitif Mesajlar ***
Flörtöz Durumlar -
Şiddet / Korku öğeleri *
Argo Kullanımı -
Alkol – Sigara kullanımı -
Oyuncak isteme potansiyeli -
Orijinal Adı:
Yönetmen:
Tür:
Ülkesi:
Yapım Yılı:
Süresi:
Etiketler:

KÖSTEBEKGİLLER: GÖLGE’NİN TILSIMI 5 +
5.5 /10
“Köstebekgiller”in ikinci sinema filmi "Gölge’nin Tılsımı" hareketli bir macera daha sunuyor. Devamı
Süre: 85 dk. Yapım Yılı: 2016
Yönetmen: Kudret Sabancı
Oyuncular: İnci Türkay, Yiğit Ege Yazar, Reyhan Asena Keskinci, Ali Nuri Türkoğlu, Janset, Ayla Algan

KÖSTEBEKGİLLER (DİZİ) 4 +
7.0 /10
Köstebekgiller dizisi, ülkemizde üretilmiş en iyi okul öncesi çocuk içeriklerinden biri sayılabilir. Devamı
Süre: 15 dk. Yapım Yılı: 2010
Yönetmen: Bülent İşbilen, Şenol Sönmez
Oyuncular: İnci Türkay, Reyhan Asena Keskinci, Yiğit Ege Yazar, Oğuz Oktay, Jess Molho

WAVERLY BÜYÜCÜLERİ VE ÖTESİ 7 +
7.0 /10
Waverly Büyücüleri’den yine eğlenceli bir devam dizisi. Devamı
Süre: 25 dk. Yapım Yılı: 2024
Yönetmen: Jed Elinoff, Andy Fickman
Oyuncular: Janice LeAnn Brown, Max Matenko, Taylor Cora, Mimi Gianopulos, David Henrie

AYI PADDINGTON: ORMANDA MACERA 6 +
8.0 /10
Paddington bu sefer aksiyonu yüksek bir aile eğlencesiyle çocukların karşısında. Devamı
Süre: 106 dk. Yapım Yılı: 2024
Yönetmen: Dougal Wilson
Oyuncular: Hugh Bonneville, Emily Mortimer, Ben Whishaw (ses), Olivia Colman, Antonio Banderas