EMOJİ FİLMİ 7+
5.5 /10
0 Yorum
0 /10 Sizin Notunuz
Telefonlarımızdaki küçük ifadelerden çıkarılmış zorlama bir hikaye...
Hollywood öyle bir endüstri ki; “Amiral Battı” adlı kutu oyunundan, ‘troll’ adlı oyuncak bebeklerden, “Angry Birds” adlı telefon oyunundan hatta bizim çocukken dobişko diye bildiğimiz atari oyunu “Pac Man”den bile sinema filmi çıkartabildi.
Artık günlük hayatımızda hatırı sayılır bir yere oturan emojilerden de bir hikaye yaratmak ve bu hikayeyi çocuklara, onların anne babalarına izletmek hiç kolay bir iş gibi de görünmüyor aslında. Emojiler çok basit bir ihtiyaçtan çıktılar; dijital ortamlarda kullanıcılara cümle kurmaya ihtiyaç duyurmadan duygu belirten küçük ve basit imajlar onlar.
“Emoji Filmi”nin senaristleri bu her biri bir duyguyu belirten emojilerden bir şehir kurmuşlar. Alex adlı 12-13 yaşlarında bir erkek çocuğunun cep telefonunda bulunan bu şehirde Gene adlı bir emoji ‘bezme’ ifadesini taşımaktadır. Ancak Gene yapısı gereği başka duygulara da sahiptir ve istediği ifadeyi takınabilmektedir. Şehrin yöneticisi Gülen hanım bunun bir üretim hatası olduğuna karar verir ve emrindeki ‘bot’ları onu yok etmesi için görevlendirir. Gene kendi gibi dışlanmış ‘el emojisi’yle birlikte hacker bir kızı bularak kendisindeki bu ‘üretim arızası’nı talefi etmek için kaçar. Birlikte Alex’in cep telefonunun içinde, çeşitli aplikasyonları (Candy Crush, Just Dance, Facebook, Spotify) aşarak ‘Dropbox”a ulaşmayı amaçlarlar. Bu arada içinde bulundukları telefon vasıtasıyla Alex’in hoşlandığı kıza açılmasını da sağlamaya çalışacaklardır...
ÇOCUKLA SİNEMA'NIN YORUMU
Tıpkı Alex’de olduğu gibi okul çağındaki çocukların sosyal hayatlarında önemli bir yer işgal eden cep telefonları, aplikasyonlar ve mesajlaşmalar filmde de önemli yer tutmaktalar. Dolayısıyla 10 yaşından büyük çocuk izleyicilerin ilgisini çekecek meseleler var filmde. Gene’in telefonun içindeki yolculuğu ise klişe bir ‘başkası olma, kendin ol’ hikayesi. Aynı temayı kullanan “Lego Filmi” ve “Ters Yüz” gibi filmleri taklit ediyor “Emoji Filmi” ama onlar kadar kıvrak ve yenilikçi olamıyor.
Takım çalışmasının önemi, arkadaşlar arasındaki yardımlaşma, kendini farklı yollarla ifade etme özgürlüğü ve becerisi gibi konularda oldukça pozitif mesajlar verse de klasik ve vazgeçilmez bir yapım olmayı başaramıyor. Ancak yine de içinde kimi parlak fikirler var ve izleyenleri sıkmayan renkli bir akış sunabiliyor. * Burak Göral
Pozitif Mesajlar ***
Flörtöz Durumlar *
Şiddet / Korku öğeleri **
Argo Kullanımı *
Alkol – Sigara kullanımı *
Oyuncak isteme potansiyeli ***
Orijinal Adı:
Yönetmen:
Oyuncular:
T.J. Miller (ses), James Corden (ses), Anna Faris (ses), Patrick Stewart (ses), Maya Rudolph (ses)