ŞİRİNLER: KAYIP KÖY    7+

9.3 /10
0 Yorum


0 /10   Sizin Notunuz

Bazı tehlikeli sahnelere sahip olsa da sevimli, dinamik ve feminist bir ‘Şirinler’ macerası.

Hollywood 2011 ve 2013 yıllarında çektiği iki sinema filmiyle de Belçikalı çizer Peyo’nun yarattığı “Şirinler”i yeni kuşağa, köylerinden uzaklaşıp modern çağın şehir ortamlarında geçen maceralarıyla sundular. Ancak bu üçüncü filmi tümüyle onların evreninde ve tamamen animasyon olarak oluşturmaya karar vermişler. Üstelik Şirine, bu hikâyedeki tek dişi karakter de değil!

Şirinler, Şirine sayesinde gizli bir şirin köyünün daha olduğunu keşfederler bu sevimli animasyon filmde. Tabii ki Gargamel de bir süre sonra bu bilgiye erişir ve bildiğimiz kaçma kovalamaca yine başlar.


ÇOCUKLA SİNEMA'NIN YORUMU


Özellikle de asma köprüde ve nehirde geçen sahnelerin teknik başarısı göz doldurucu. Fotoğraf çekmekte kullanılan böcek gibi parlak esprileri de var.

Belki büyükler için fazla çocukça gelebilir ama çocukların eğlenebileceği bir hikâyesi ve akışı var filmin. Yeni katılan kız Şirinler sayesinde kız çocuklarının da önceki filmlere göre hikâyeye daha çok katılım gösterebileceklerini söylemek mümkün. Kız çocukların özgüvenleri daha yüksek olmalarını erkeklerin karşı cinslerine karşı daha kibar davranmaları gerektiğini de temalarının arasına sığdırmış film. Ama elbette alıştığımız Şirinler kaçma kovalaması ve tehlikeli durumları bu filmde de mevcut. Finale yakın bir sahnede ana karakterlerden biri bir süreliğine öldü sanılıyor. Bu sahnede hassas küçük çocuklar kısa bir süre için epey endişelenebilirler.

“Şirinler: Kayıp Köy” ülkemizde ‘genel izleyici’ sınıfıyla vizyona girmişti. Netflix filme 7+ vermiş. Bizce de 7+ doğru bir sınıflandırma... 

Film türkçe dublaj seçeneğiyle Netflix’ten ve iTunes’tan izlenebilir. * Burak Göral 


Pozitif mesajlar: ***
Flörtöz durumlar: *
Şiddet/korku ögeleri: ***
Argo kullanımı: -
Alkol-sigara kullanımı: -
Oyuncak isteme potansiyeli: ***


Yorum Yap